TERENUL FANILOR: Dinamo – CSU Medicina Târgu Mureș 3-0. Cronică de Vlad Roșca

dinamo medicina targu mures

Dinamo s-a impus în minim de seturi contra Medicinei Tîrgu Mureș în etapa a 14-a a Diviziei A1 la volei feminin, deși ar fi putut să încheie meciul mai repede. Doar unele erori destul de naive ale gazdelor le-au ținut pentru mai mult timp în joc pe vizitatoare.

Adelina Budai-Ungureanu a deschis scorul cu un punct de atac, primul din cele zece ale partidei pe care tânăra botoșăneancă (17 ani) avea să le realizeze, împărțindu-și titlul de cea mai bună marcatoare a meciului împreună cu Andra Artin. De altfel, Adelina continuă să conducă în topul punctelor realizate pentru Dinamo în acest sezon, 209 după meciul cu Tîrgu Mureș. Revenind la meci, Dinamo s-a distanțat la 3-0 după o eroare la serviciu a Laurei Molnar, reușind ca, de aici, să își construiască primul set chiar dacă oaspetele aveau să se apropie, pentru scurt timp, la unul sau două puncte. După două atacuri greșite ale Loredanei Dobriceanu și Ioanei Cauc, scorul a devenit 11-4, iar apoi, un serviciu eronat al Marei Dumitrescu urmat de un as imediat al Andrei Artin duceau tabela la 13-6 pentru Dinamo. De aici până la final, fiecare echipă a mai punctat de câte douăsprezece ori, primul set încheidnu-se cu 25-18.

Medicina arătându-și cea mai bună parte din meci în setul ce avea să urmeze, când ajunsese să conducă cu 17-12, după evoluții bune pe atac ale Ralucăi Buterez și la blocaj ale Loredanei Dobriceanu. Sânziana Motroc câștigă punctul de 13-17 pentru Dinamo și declanșează un parțial de 7-0 al gazdelor, prin care acestea revin la conducere, scor 19-17. A fost o perioadă bună de joc pentru voleibalistele antrenate de Gajic Branko, cu Alida Marcovici de șase ori la rând la linia de serviciu, 3 atacuri câștigătoare ale lui Motroc, un atac plus două blocaje reușite ale lui Artin, completate de o eroare neforțată a oaspetelor. Carmen Dițu și Dobriceanu au punctat pentru oaspete, reușind egalarea la 19, dar Dinamo avea să se impună cu 25-21.

Cu 2-0 la general și un confort psihologic dat de acel interval reușit de la mijlocul setului al doilea, Dinamo a abordat ultima parte a jocului mai încrezătoare, încheind rapid socotelile, la 8, și trecându-și în cont a patra victorie a sezonului, care, coroborată cu înfrângerea Lugojului la Cluj (1-3), le urcă pe bucureștence pe poziția a șasea a clasamentului.

Dinamo București – CSU Medicina Tîrgu Mureș 3-0 (25-18, 25-21, 25-8)

Divizia A1F, etapa a XIV-a

Timp total de joc: 80 de minute

Arbitri: George Grădinaru, Florin Dimachi

Sala Dinamo, 130 de spectatori

Puncte: Adelina Budai-Ungureanu și Andra Artin (10, ambele Dinamo), Rodica Buterez (9, CSU Medicina), Sânziana Motroc (9, Dinamo)

Servicii lansate: Alida Marcovici (17, Dinamo), Sânziana Motroc (15, Dinamo), Roxana Iancu (9, CSU Medicina)

Ași: 5 la 5 (câte doi ași Sânziana Motroc, Andra Artin și Roxana Iancu).

Puncte pe blocaje: 13 la 9 (4 blocaje Andra Artin, 3 Adelina Budai-Ungureanu, de partea cealaltă câte două Mara Dumitrescu, Roxana Iancu și Loredana Dobriceanu)

Notă: Rubrica Terenul Fanilor este locul în care toţi iubitorii voleiului pot scrie materiale despre echipele favorite, despre jucătorii favoriţi, despre meciuri urmărite, sau despre orice are legătură cu voleiul. Dacă vreţi ca articolele voastre să fie publicate, acestea trebuie trimise fie pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro , fie pe mesaj privat pe pagina de Facebook a doarvolei.ro.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns