Tudor Magdaș a aflat diagnosticul după accidentarea din Supercupa României: ”Sper să fie doar un coșmar din care să mă trezesc repede”

Tudor Magdaș

Câștigată de Dinamo, Supercupa României la volei masculin a avut parte joi seara de un moment dramatic. În setul al patrulea, Tudor Magdaș, tânărul centru al campioanei Arcada Galați a călcat pe piciorul unui adversar și s-a prăbușit pe teren cu glezna sucită. Am vorbit cu el pentru a vedea care a fost diagnosticul medicilor și care este starea lui de spirit.
După cum mi-a spus, diagnosticul a fost entorsă de grad 3 cu fisură de maleolă. El va efectua sâmbătă un RMN, pentru a vedea exact ce are de făcut. ”Momentan sunt ok. Acum am o atelă ghipsată. Sper să nu fie nevoie de operație. Îmi doresc să treacă totul cât mai repede, să mă întorc în locul unde mă simt cel mai bine! Sper să fie doar un coșmar, să dureze la fel de puțin ca și un vis urât și cât mai curând să mă întorc la treabă”, a declarat Magdaș pentru cititorii Doarvolei.ro.

Tudor Magdaș, la intonarea imnului de dinaintea Supercupei României
Tudor Magdaș, la intonarea imnului de dinaintea Supercupei României (FOTO: Elis Iordache/ FRV)

Apoi, Tudor a rememorat momentele groaznice ale accidentării pe care toată țara, inclusiv părinții săi, aflați acasă, a văzut-o în direct în transmisiunea de pe TVR 3: ”Am aterizat la blocaj pe piciorul secundului de la Dinamo, Cuk. Pe moment a fost o durere îngrozitoare, îmi venea să mă bag sub parchet… Dar după ce am ajuns la spital, mi-au pus glezna la loc și durerea a început să se diminueze”, a mai spus Tudor, care pentru mine este un adevărat erou, având în vedere că a trecut peste toate durerile fără a lua vreun calmant.

În ceea ce-i privește pe părinții săi, nici nu vreau să mă gândesc ce a fost în sufletul lor, cu atât mai mult cu cât nici nu au avut cum să ia legătura cu fiul lor pentru câteva ore, având în vedere că a fost luat cu salvarea direct de pe teren, iar telefonul i-a rămas în vestiar. ”Am reușit sa vorbesc cu ei pe la 2.00 noaptea. Deși nu a vrut să-mi spună, se auzea pe glasul mamei mele că a plâns rău”, a dezvăluit voleibalistul cu sinceritate.

Tudor Magdaș în atac în Supercupa României
Tudor Magdaș în atac în Supercupa României (FOTO: Intagram/ Tudor Magdaș)

Tudor Magdaș a fost așteptat de toată echipa în restaurantul hotelului

Din fericire, Tudor Magdaș nu a avut nevoie de spitalizare, astfel că, după ce i s-a pus glezna la loc și i s-a făcut radiografie el a fost transportat, după miezul nopții, la hotelul echipei, acolo unde a avut o surpriză: ”Întreg lotul mă aștepta la restaurant în hotel. A fost foarte emoționant, chiar am simțit apropierea de la fiecare jucător sau persoană din staff. M-au încurajat și mi-au fost alături. Sunt toți niște oameni de calitate, începând de la președinte până la cel mai tânăr jucător din echipă”, a mărturisit el.

Arcada Galați, înaintea startului Supercupei României
Arcada Galați, înaintea startului Supercupei României (FOTO: Elis Iordache/ FRV)

Tot alături de echipă, Tudor a plecat cu autocarul spre Galați, acolo unde sâmbătă va face RMN-ul în urma căruia se va decide care va fi tratamentul și cât de lungă va fi recuperarea. ”Sper să trec cât mai repede peste. Vreau să cred că nu este așa de grav. Sper să fiu 100% pentru retur, atunci când este partea grea și foarte importantă a campionatului”, a mai spus internaționalul român pentru Doarvolei.ro.
La ultimul turneul final de juniori a jucat cu degetul rupt

Aceasta e a doua accidentare gravă din cariera voleibalistului născut la 10 iunie 1998. Prima a pățit-o în ultimele zile ale junioratului, când a jucat două meciuri cu un deget rupt. ”Am mai avut în ultimul an de juniorat la Baia Mare o accidentare gravă, metacarpianul 5 de la mâna dreaptă era fracturat și am jucat așa ultimele două meciuri din turneul final, câștigând campionatul. Iar după turneu am fost operat”, rememorează Tudor Magdaș. Turneul final de care vorbește s-a jucat în 2017, la Baia Mare, atunci când CSS 2 din localitate a cucerit titlul fără să piardă vreun punct. A fost urmată atunci de LAPI Dej și de CTF Mihai I, iar AICI puteți revedea rezultatele de atunci.

volei css2 baia mare voei
CSS 2 Baia Mare a cucerit titlul de campioana la juniori
Cadoul ideal pentru practicanții voleiului de toate vârstele este la un click distanță. Îl găsiți pe site-ul Doavolei Shop, de unde puteți comanda fel de fel de produse personalizate pasiunii voastre. Mai jos vedeți Brățara Charm ”Love Volleyball”, care este disponibilă în mai multe culori. La comenzi de minimum 100 de lei, transportul este gratuit pretutindeni în țară.

Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Cum puteți susține Doarvolei.ro prin donații

Există și posibilitatea de a ajuta la dezvoltarea acestui site prin donații, dacă doriți acest lucru. Vedeți mai jos câteva posibilități. Prima este o donație prin PayPal – este de ajuns să apăsați pe butonul ”Donate” și sunteți redirecționați la pagina respectivă, unde puteți dona 1, 3 sau 5 euro, ori o altă sumă aleasă de voi – iar cea de-a doua este prin platforma Patreon, care este foarte folosită în această perioadă de multe site-uri și care funcționează pe același sistem. Donațiile pot fi singulare (prin PayPal) sau recurente (prin Patreon), adică se repetă în fiecare lună, putând fi oprite oricând doriți, desigur. Vă mulțumesc.

Donație prin PayPal


Donație prin Patreon

Become a Patron!Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns