VIDEO: Stelian Moculescu, ovaționat în picioare de o sală întreagă la retragerea din activitate

stelian moculescu volei despartire friedrichschafen
stelian moculescu volei despartire friedrichschafen
Stelian Moculescu a fost ovationat la Berlin. Langa el se afla secundul Bogdan Tănase

Finalul de săptămână a adus cu el un eveniment trist pentru sportul românesc: antrenorul Stelian Moculescu, probabil cel mai de succes antrenor român din voleiul mondial, s-a retras din activitate.

La începutul lunii aprilie, Stelian Moculescu a anunțat că finalul parcursului echipei sale, VfB Friedrichschafen, în play-off-ul campionatului Germaniei, va însemna și momentul retragerii sale din activitate. Din păcate, acest moment a venit în acest weekend, formația sa fiind învinsă cu 3-0 în finala play-off-ului de Berlin Recycling Volleys și alegându-se ”doar” cu medaliile de argint.

Cu o activitate care s-a confundat în ultimii 20 de ani cu cea a formației VfB Friedrichschafen, Stelian Moculescu a fost ovaționat de o sală întreagă la Berlin, acolo unde a disputat ultimul meci al carierei.

Chiar dacă se afla într-o sală străină, Stelian Moculescu a fost aplaudat minute bune în picioare de fani, care nu au uitat ce a făcut antrenorul în vârstă de 66 de ani (îi va împlini pe 6 mai) pentru voleiul german. Nu doar pentru că a fost antrenorul care a calificat naționala masculină de volei a Germaniei la Jocurile Olimpice din 2008 după 36 de ani, dar și pentru că, pe parcursul carierei de tehnician, a cucerit 18 titluri ale Germaniei și 19 Cupe. De asemenea, în 2007 a câștigat, cu Friedrichschafen, Liga Campionilor!

De asemenea, mai are 3 titluri în campionatul Austriei și a cucerit de două ori Cupa Austriei.

Pentru a vedea exact ce înseamnă Stelian Moculescu pentru voleiul german, vă invit să vedeți imaginile de mai jos. Care spun totul. Și, nu uitați, totul s-a petrecut la Berlin! Fanii formației Friedrichschafen vor putea să îl aplaude miercuri, de la ora locală 19.00, când este prevăzută o ultimă întâlnire cu echipa, vicecampioană a Germaniei în acest sezon.

 

 

friedrichschafen argint gontariu moculescu aciobanitei
VfB Friedrichschafen, antrenata de Stelian Moculescu si Bogdan Tanase, si cu romanii Adrian Gontariu si Adrian Aciobanitei printre jucatorii de baza, a obtinut argintul editiei 2015/ 2016 a campionatului Germaniei

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns