Volei pe plajă CE U22 (f): Beata Vaida şi Adriana Matei sunt VICECAMPIOANE EUROPENE

beata vaida adriana matei volei plaja europene
beata vaida adriana matei volei plaja europene
Beata Vaida si Adriana Matei sunt vicecampioane europene la volei pe plaja Under 22

Beata Vaida şi Adriana Matei sunt vicecampioanele Europei Under 22 la volei pe plajă, o performanţă cu care intră în cartea de istorie a voleiului românesc. Ele sunt primele practicante din România ale acestui sport care urcă pe podiumul unei competiţii de o asemenea anvergură, indiferent de categoria de vârstă.
În finală, Beata şi Adriana au fost învinse cu scorul de 2-0 (21-15, 21-15) de rusoaicele Kholomina/ Makroguzova, cap de serie numărul 7. Acestea sunt aceleaşi adversare care anul trecut le-au învins pe românce în sferturile de finală ale Campionatului Mondial Under 21.

Pentru a ajunge în finală, Vaida şi Matei, ambele în vârstă de 19 ani, au învins pe linie 6 echipe. Trei în grupe şi apoi alte trei în fazele eliminatorii. Ultima, în semifinale, cu 2-1 (29-31, 21-16, 22-20) în faţa perechii germane Arnholdt/ Welsch, cap de serie 4.

AICI puteţi vedea parcursul fetelor noastre până în semifinale.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati acest site. Cert este că e un loc dedicat exclusiv voleiului, voleibalistilor si iubitorilor acestui frumos sport, cazut pe nedrept parcă in dizgratie. În perioada noiembrie 2020 - martie 2023 am fost ofițerul de presă al FRV. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail contact@doarvolei.ro, pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei sau pe cea de Instagram: https://www.instagram.com/doarvolei/ .
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns