Voleiul brașovean renaște: în aceste zile se pun bazele unui nou club masculin

Mingi oficiale de joc CEV

La Brașov, oraș cu o istorie încărcată în volei, se pun bazele înființării unui nou club masculin. Acesta va fi înscris în Divizia A2, dar ambițiile sunt foarte mari pentru anii care vor urma.
Deloc întâmplător, anunțul a fost făcut într-o conferință de presă chiar pe 28 mai, atunci când legendarul antrenor brașovean Tică Tănase a împlinit venerabila vârstă de 96 de ani. Conform celor anunțate, organigrama de conducere a noului club va fi formată din Iulian Stoian (președinte), Răzvan Burlacu (secretar general) și Nelu Turcu (vicepreședinte). „Înființăm un nou club, o luăm de la zero și ne propunem ca în 3 ani să ajungem în cupele europene. Brașovul are tradiție în volei. Tractorul Brașov s-a remarcat prin rezultate atât pe plan național cât și internațional. Voleiul a fost în Brașov un fenomen și noi sperăm să readucem în prim plan voleiul masculin brașovean. Noi am făcut primii pași, sunt multe lucruri de făcut și sperăm ca în jurul datei de 15 august echipa să demareze antrenamentele“, a declarat secretarul general al clubului, Răzvan Burlacu, citat de Monitorul Expres.

Așa cum trebuie să se întâmple într-un proiect sănătos, și acesta este susținut de toată suflarea voleibalistică din oraș. „Voleiul brașovean a dat foarte mulți jucători de valoare la echipele naționale. Avem susținerea totală a marilor nume din voleiului brașovean: Horațiu Ferariu, Tănase Tănase, Petrică Stancu, Adrian Pustiu, Horia Banea, dar și al Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Transilvania, prin decanul Nelu Turcu. Și Marius Laslo, președintele clubului Bravol, este alături de noi“, a spus președintele grupării, fostul internațional Iulian Stoian.
Noul club se va chema Phoenix, Voința sau Academica

Iulian Stoian a dezvăluit că echipa, care se va chema Phoenix, Voința sau Academica – în funcție de acceptul primit din partea Ministerului Justiției -, va fi înscrisă în Divizia A2, iar obiectivul va fi promovarea pe prima scenă în anul imediat următor. Apoi, se visează chiar și la intrarea în cupele europene. După cum a declarat, s-a început formarea lotului cu care se dorește atacarea promovării, accentul fiind pus pe jucătorii tineri, între care vor fi ”plantați” și câțiva voleibaliști cu experiență. „Am luat deja legătura cu câțiva juniori care doresc să vină la Brașov. Eu cred că până în octombrie când va începe sezonul echipa să fie completă. Vom aduce și trei jucători care au jucat sezonul trecut la CSU Brașov. Eu sunt optimist și cred cu tărie că putem forma o echipă cu care să atacăm promovarea încă din primul sezon. Suntem în discuții cu mai mulți antrenori, în scurt timp vom anunța cine va pregăti echipa. Am schițat deja un buget de circa 150.000 de euro în care sunt incluse toate taxele. Finanțarea o vom atrage din mediul privat, dar încercăm să atragem și fonduri pe proiecte de CL și CJ Brașov. În câteva zile sperăm să avem numele clubului înregistrat la Ministerul Justiției. Am propus mai multe denumiri, printre care AS Volei Phoenix Brașov, AS Voința Brașov, AS Academica Brașov. Vom vedea care denumire va fi acceptată“, a spus, în aceeași conferință de presă, președintele noului club, conform sportbv.ro.

În sezonul trecut, voleiul brașovean a fost reprezentat pe prima scenă de formația SCU, care a terminat pe ultimul loc, fără nici o victorie, retrogradând. Acum, formația e în pragul desființării.
Cadoul ideal pentru practicanții voleiului de toate vârstele este la un click distanță. Îl găsiți pe site-ul Doavolei Shop, de unde puteți comanda fel de fel de produse personalizate pasiunii voastre. Mai jos vedeți Brățara Charm ”Love Volleyball”, care este disponibilă în mai multe culori. La comenzi de minimum 100 de lei, transportul este gratuit pretutindeni în țară.

Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Cum puteți susține Doarvolei.ro prin donații

Există și posibilitatea de a ajuta la dezvoltarea acestui site prin donații, dacă doriți acest lucru. Vedeți mai jos câteva posibilități. Prima este o donație prin PayPal – este de ajuns să apăsați pe butonul ”Donate” și sunteți redirecționați la pagina respectivă, unde puteți dona 1, 3 sau 5 euro, ori o altă sumă aleasă de voi – iar cea de-a doua este prin platforma Patreon, care este foarte folosită în această perioadă de multe site-uri și care funcționează pe același sistem. Donațiile pot fi singulare (prin PayPal) sau recurente (prin Patreon), adică se repetă în fiecare lună, putând fi oprite oricând doriți, desigur. Vă mulțumesc.

Donație prin PayPal


Donație prin Patreon

Become a Patron!Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns