Paul Bogdan este noul ANTRENOR principal al naționalei de senioare a României!

bogdan paul antrenor scm pitesti volei
bogdan paul antrenor scm pitesti volei
Bogdan Paul

Naționala de senioare a României are, începând din această săptămână un nou antrenor principal: Paul Bogdan.

Conform Arges-Sport.ro, antrenorul principal al nou-promovatei în Divizia A1 la volei feminin CSM Pitești, Paul Bogdan, este noul antrenor al naționalei feminine de senioare a României. Tehnicianul care a antrenat până în februarie pe CSM București, după care a fost înlocuit surprinzător cu italianul Salvagni, ocupa de două luni funcția de antrenor la CSM Pitești, cu care a reușit să promoveze în prima ligă a voleiului românesc. El va rămâne în continuare și la formația piteșteană.

Conform informațiilor Doarvolei.ro, el va fi ajutat la cârma primei reprezentative de Alexandru Rareș Puni, cel care a ocupat aceeași poziție și până acum, când conducerea era asigurată de argenintianul Guillermo Gallardo, care a antrenat echipa și la Campionatul European. Conform acelorași surse ale Doarvolei.ro, sud-americanul are probleme cu echipa de club din Germania, Straubing, care ar fi intrat în insolvență și se află în căutarea unui nou angajament, deci nu a mai putut continua la prima reprezentativă a României.
Prima acțiune a lui Paul Bogdan alături de jucătoarele din echipa națională va începe chiar duminică, atunci când lotul este convocat la un prim cantonament. Fetele noastre vor juca în luna iunie în Liga Europeană, acolo unde sistemul de disputare este sub forma a două turnee de câte trei zile. În acest an, turneele grupei C, din care face parte România, vor avea loc în Ungaria (3-5 iunie) și Grecia (10-12 iunie). În afară de Ungaria și Grecia, din grupa noastră mai face parte Slovenia. Ocupanta primului loc în clasament va participa la Final Four.

Dacă această competiție e considerată una de verificare, neexistând un alt obiectiv decât încercarea omogenizării naționalei și găsirea unui stil de joc care să ne avantajeze, meciurile importante vor avea loc în toamnă, atunci când vor avea loc preliminariile Campionatului European. România face parte din Grupa E, alături de Bulgaria, Elveția și o echipă care se va califica după prima fază a preliminariilor. Cele patru echipe vor disputa două turnee, în Bulgaria (15-18 septembrie) și România (22-25 septembrie), ocupanta primului loc la finalul lor calificându-se direct la turneul final. Formația de pe locul secund va juca în turul trei al preliminariilor – un meci eliminatoriu, tur-retur – contra unei alte ocupante a poziției a doua.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns