Speranțe (f): Componența grupelor semifinale 2

Echipa feminina de sperante Penicilina Iasi

Au fost stabilite grupele semifinale 2 din cadrul campionatului feminin de volei pentru speranțe.
Înainte de a vi le prezenta, voi scrie câteva cuvine despre acțiunea sub orice critică a celor de la Juvenil Brașov, care învinși acasă cu 3-1 de CSV Craiova, în primul meci al turneului semifinal 1, au decis să consteste nu că vreo jucătoare a jucat pe ”fals”, sau că nu avea vârsta conformă cu categoria, sau că nu ava viză sau că era viza expirată, ci că ștampilă de viză medicală era neconformă! Concret, pe legitimația unei jucătoare de la Craiova era o viză de la un medic cu specializarea medicină sportivă, dar care acum funcționează ca balneolog, deci are parafă de balneolog. Cum la Brașov se pare că viza joacă mai bine decât copilul, s-a declanșat această acțiune 100% rușinoasă, dar din păcate regulamentară.

E rușinoasă pentru că toată lumea știe condițiile în care se fac controalele medicale în România. Adică ești ascultat la inimă și plămâni, întrebat dacă ai fost bolnav și ești bun de joc. Poți să ai tu super-probleme, nu le depistează nimeni. Asemenea control poate face orice medic, cu orice specializare, pentru că face parte din medicina de bază. Și să știți că nici o parafă nu garantează după un astfel de consult că jucătorii sau jucătoarele vor ieși întregi de pe teren. Singurele controale care pot garanta asta sunt cele care se fac la INMS sau la cabinete specializate unde se fac investigații amănunțite, iar în trecutul nu foarte îndepărtat au existat cazuri de jucători care aveau viza medicală conformă, deci puteau juca liniștiți în campionat, dar care nu au primit viză de joc când au fost controlați la Institutul Național de Medicină Sportivă din București atunci când au fost selecționați la loturile naționale.

Am spus pe Facebook la timpul respectiv ce aveam de spus, ceea ce voi anunța aici și acum este că pentru mine antrenorii care pun mai presus de sport o nenorocită de medalie cucerită la un turneu final de speranțe decât sportul și realitatea din teren, nu mai există. Pot să cucerească și titlul mondial de mai multe ori la rând. De asemenea, pe acest site nu va mai fi scris niciodată numele echipei, pe care o veți putea găsi de acum înainte doar sub denumirea generică de Brașov, deși cel mai corect ar fi să se schimbe în ”Constestația” Brașov.

Drept urmare, în urma contestației Brașovului și a celorlalte echipe din grupă, care nu ar fi făcut nimic dacă gazdele nu ar fi deschis Cutia Pandorei, FRV a dat ca pierdute cu 3-0 toate cele trei meciuri câștigate pe teren de CSV Craiova. Așa că o câștigătoare de grupă și o potențială candidată la medalii, va sta acasă din cauza lipsei de fair-play a unor antrenori care nu suportă că o echipă poate fi mai bună decât formația lor…

Deși FRV poate părea vinovată de implicare în acest caz, cei din Comisii chiar nu consider că au vreo vină, pentru că datoria lor este să analizeze contestațiile cu regulamentul în mână. Iar acolo, din păcate, scrie că trebuie să existe o parafă a unui medic sportiv. E o tâmpenie, dar e actualul regulament, care sper să fie schimbat în viitorul apropiat. Ideea e că dacă nimeni nu contesta, nu exista cazul de judecat, așa cum s-a mai întâmplat de multe alte ori în voleiul românesc.

Înainte de a încheia, îi rog mai în glumă, mai în serios, pe cei care vor îndrăzni să învingă această echipă în viitor să aibă grijă, pentru că nu se știe dacă nu va fi contestată poziția jucătoarelor la time-out, legarea șiretului (nu e clar dacă e regulamentar să faci două funde la șiret sau doar una), sau aranjarea tricoului în șort la salutul de început. De asemenea, și strigătele de bucurie ar putea fi periculoase pentru rezultatul final dacă depășesc o anumită intensitate, pentru că foi și pixuri se găsesc pe toate drumurile. Cu caracterul e mai greu…

Revenind la grupele semifinale 2, acestea vor avea loc în zilele de 12 și 13 aprilie, la Iași și Lugoj. Prima clasată din fiecare grupă va merge la turneul final, acolo unde s-au calificat deja CSS Bacău, CSS Târgoviște, CSM București, ”Contestația” Brașov, CSS Sibiu și Bega Timișoara.Speranțe (f): Componența grupelor semifinale 2

Seria I (Iași)

Penicilina Iași

CSS Tulcea

CS Medgidia

Bravol Brașov

Seria a II-a (Lugoj)

CSS Lugoj

Cetate Deva

CSS Avram Iancu Ștei

CSS BlajCum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICI
Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns