Campionatul European 2017 (m): Azi începe turneul final. 65.000 de oameni vor asista la Polonia – Serbia. Meciul e în direct la DolceSport

stadion varsovia campionat european volei

Așteptarea a luat sfârșit. De azi, în Polonia, cele mai valoroase 16 naționale masculine se vor lupta pentru titlul de campioană europeană.După ce au făcut istorie la Campionatul Mondial organizat în urmă cu 3 ani, polonezii, deținătorii titlului suprem, vor lupta, de azi, în fața propriilor suporteri, pentru cel european. Ca și acum trei ani, meciul considerat de deschidere va avea loc pe un stadion. Este vorba de Stadionul Național din Varșovia, acolo unde se va stabili un nou record de asistență la un meci de volei. 65.000 de bilete au fost vândute pentru partida Polonia – Serbia, care va avea loc joi seară, de la ora 21.30. Ea va putea fi văzută și în România, DolceSport deținând drepturile pentru această competiție și transmițând, din ce am văzut, cam un meci pe zi în faza grupelor. Partida de deschidere este difuzată pe Dolce Sport 2. Am aflat abia acum şi e foarte bine, căci în reclamele din timpul săptămânii meciul era anunţat pe Dolce Sport 6, program pe care nu știu câtă lume îl are și pe care nici cei de la Dolce nu îl bagă în seamă, din moment ce nu poți găsi pe site-ul dolcesport.ro programul transmisiunilor de pe acest program (acestea sunt prezentate doar până la Dolce 4). Atmosfera, în special la meciurile polonezilor, este una excepțională şi vă recomand să le vedeţi toate meciurile măcar pentru acest lucru, chiar dacă nu sunteţi fani ai formaţiei.

În ceea ce privește meciul Polonia – Serbia, organizatorii au făcut toate eforturile pentru ca totul să fie perfect. Nu mai puțin de 750 de oameni au lucrat pentru amenajarea terenului și a tuturor facilităților necesare în interiorul Stadionului Național. Materialele au fost transportate cu 86 de camioane, iar tot ce a fost adus în interiorul arenei a cântărit 3.500 de tone.

Și festivitatea de deschidere necesită o mare desfășurare de forțe: 1.600 de persoane vor fi implicate în acțiunile programate să înceapă cu două ore înaintea fluierului de start al partidei. În plus, 300 de voluntari vor asigura ca în tribune și în preajma terenului totul să se desfășoare așa cum e prevăzut. Spectacolul propriu-zis va fi asigurat de două formații și de 180 de dansatori, din care 60 vor fi copii.

IATĂ CARE A FOST PODIUMUL EUROPEANULUI DE ACUM DOI ANI.

Chiar dacă meciul de deschidere este Polonia – Serbia, înaintea lui vor mai avea loc alte partide, însă ele vor fi disputate – la fel ca şi tote celelalte din turneul final – tradițional, în sală. Competiția va fi deschisă, de la ora 18.30, de meciul Finlanda – Estonia, colege de grupă cu polonezii și sârbii. Estonia este o echipă apropiată nouă nu doar pentru că ne-a fost adversară în preliminarii, dar mai ales pentru că antrenorul ei este Giani Crețu. El nu va fi singurul român de la această competiție, deoarece printre arbitrii care vor oficia la acest regal al voleiului continental se numără și arbitrul Lucian Năstase.

De asemenea,tot azi vor mai avea loc meciuri în grupa B: Bulgaria – Rusia (ora 18.30) și Spania – Slovenia (21.30).

Sistemul de disputare este deja cel consacrat: sunt 4 serii a câte patru echipe. Prima clasată din fiecare grupă se califică în sferturile de finală, în timp ce ocupantele locurilor 2 și 3 vor juca în play-off. Cele patru echipe învingătoare în play-off vor ajunge în sferturile de finală. Urmează semifinale și finale, totul urmând să se încheie duminică, 3 septembrie.

Campionatul European (m): Programul meciurilor

Grupa A (Gdansk)

Joi, 24 august

18.30: Finlanda – Estonia

21.30: Polonia – Serbia (se joacă la Varșovia, pe Stadionul Național)

Sâmbătă, 26 august

18.30: Estonia – Serbia

21.30: Finlanda – Polonia

Luni, 28 august

18.30: Serbia – Finlanda

21.30: Estonia – Polonia

Grupa B (Szczecin)

Vineri, 25 august

18.30: Cehia – Slovacia

21.30: Germania – Italia

Duminică, 27 august

18.30: Slovacia – Italia

21.30: Cehia – Germania

Luni, 28 august

18.30: Slovacia – Germania

21.30: Italia – Cehia

Grupa C (Cracovia)

Joi, 24 august

18.30: Bulgaria – Rusia

21.30: Spania – Slovenia

Sâmbătă, 26 august

18.30: Rusia – Slovenia

21.30: Bulgaria – Spania

Luni, 28 august

18.30: Slovenia – Bulgaria

21.30: Rusia – Spania

Grupa D (Katowice)

Vineri, 25 august

18.30: Olanda – Turcia

21.30: Franța – Belgia

Duminică, 27 august

18.30: Turcia – Belgia

21.30: Olanda – Franța

Luni, 28 august

18.30: Belgia – Olanda

21.30: Turcia – Franța

 

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns