Divizia A1 (m): Etapa a șaptea se joacă sâmbătă și are două meciuri de ”foc”. Unul va fi la TVR 3

Sobirov în atac în Liga Campionilor (FOTO: CEV)

Meciurile celei de-a șaptea etape a Diviziei A1 la volei masculin se vor disputa toate sâmbătă, iar două sunt chiar adevărate ”finale”, chiar dacă ne aflăm abia la începutul celei de-a doua jumătăți a turului.

Voi începe cu meciul televizat în direct la TVR 3, Rapid – SCMU Craiova. O partidă care va începe la ora 17.30 și care pentru rapidiști înseamnă un prim meci din acest sezon pe teren propriu cu o contracandidată la podium. Au mai avut unul, în deplasare, cu Steaua, și lucrurile nu au ieșit deloc bine pentru giuleșteni, tocmai de aceea, eu văd această partidă și ca pe una a adevărului pentru gazde. Și ca o finală pentru ambițiile lor de podium. De partea cealaltă, oltenii sunt liderii clasamentului, în condițiile în care și ei au fost învinși de Steaua, la București, dar cu 3-2, nu cu 3-1, dar este interesant cum s-au recuperat fizic și psihic după eșecul de miercuri, de la Istanbul, cu Fenerbahce. Oricum, ne așteaptă un meci foarte echilibrat, în care chiar este greu de dat un pronostic. Dacă ar fi să anticipez, totuși, ceva, este că vom asista la cel puțin patru seturi.
De la ora 17.00, cele două echipe românești calificate în optimile de finală ale cupelor europene, Arcada și Steaua, se vor duela la Galați, într-o partidă care nu ar trebui ratată de nici un iubitor al voleiului. Din păcate, nu se poate transmite la TV decât un singur meci pe etapă, dar cu siguranță că și aceasta merita să fie văzută la TVR 3. Singura formație neînvinsă din campionat, Arcada, speră să continue pe aceeași linie, însă Steaua pare că este de la meci la meci mai bună, iar meciul cu SCM Zalău, de duminică, a demonstrat că are și rezerve valoroase, lucru care la Arcada era deja demonstrat. Așa că probabil că totul se va decide în funcție de inspirația de moment a jucătorilor – duelul pe centru va fi foarte important – și a antrenorilor.

Etapa va fi deschisă, de la ora 16.00, de partida dintre Știința București și CSM Constanța. Un meci în care gazdele caută primele puncte în campionat, iar oaspeții prima victorie în deplasare de la revenirea pe prima scenă. La prima vedere favoriți mi se par constănțenii, care au demonstrat că au momente foarte bune de joc chiar și în fața unor formații mult mai bine cotate. Numai că avantajul propriei săli ar putea însă să îi ajute pe jucătorii bucureșteni să producă o surpriză sau o semi-surpriză.

De la ora 17.30, Dinamo are un meci numai bun de reparare a moralului după eliminarea din Cupa CEV. Universitatea Cluj chiar nu pare a avea vreo șansă în fața unor jucători care anul acesta se vor lupta cu șanse reale la titlul național.

De la ora 18.00, la Dej va avea loc un derby local care a stârnit mereu pasiuni și a dat naștere unor meciuri foarte spectaculoase: Unirea Dej – Explorări Baia Mare. După părerea mea, oaspeții pornesc ușor favoriți, dacă se poate spune așa, pentru că par a avea o echipă mai închegată și în care, atunci când toți jucătorii prind ziua aia bună, pot lupta de la egal la egal cu oricine. Gazdele au de partea lor sala proprie, dar și experiența unor jucători precum Simoes, Grigoraș sau Suson, care îmbinată cu elanul și exuberanța tinerilor Urian, Bratu, Micu sau Preda dă un mix care poate pune probleme oricui. Ca să nu credeți că mă feresc de un pronostic, cred că Explorări va învinge cu 3-1.

Etapa se va încheia cu meciul de la Zalău, programat de la ora 18.30. Adversara ardelenilor va fi CSM Suceava și problema învingătoarei nu cred că se pune. Singura întrebare pe care mi-o pun este dacă în meciul acesta antrenorul zălăuanilor va introduce și jucătorii mai puțin folosiți. În alte cazuri, tot în victorii clare, nu a făcut-o și chiar nu am înțeles de ce, pentru că nu cred că are atât de puțină încredere în rezervele lui. Nu e o critică, pentru că fiecare antrenor procedează așa cum consideră că e mai bine pentru echipa lui, e doar o nedumerire. Mereu am considerat că, dată fiind baza de selecție și așa mică a voleibaliștilor, și cei care sunt rezerve merită șansa de a arăta ce pot, chiar dacă doar în meciurile fără miză. Altfel, dacă sunt ținuți tot campionatul pe bară, neavând nici satisfacția de a intra o minge-două pe teren pe parcursul unor partide, anul următor se vor gândi serios dacă se apucă de altceva, sau vor continua să-și aplaude coechipierii.
Divizia A1 (m): Programul etapei a șaptea a campionatului 2022/ 2023

Sâmbătă, 19 noiembrie

16.00 CSU Știința București – CSM Constanța – în direct AICI

17.00 CSM Arcada Galați – Steaua – în direct AICI

17.30 Rapid – SCMU Craiova – în direct la TVR 3

17.30 Dinamo – ”U” Cluj – în direct AICI

18.00 Unirea Dej – Știința Explorări Baia Mare – în direct AICI

18.00 SCM Zalău – CSM Suceava – în direct AICI
Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Cum puteți susține Doarvolei.ro prin donații

Există și posibilitatea de a ajuta la dezvoltarea acestui site prin donații, dacă doriți acest lucru. Vedeți mai jos câteva posibilități. Prima este o donație prin PayPal – este de ajuns să apăsați pe butonul ”Donate” și sunteți redirecționați la pagina respectivă, unde puteți dona 1, 3 sau 5 euro, ori o altă sumă aleasă de voi – iar cea de-a doua este prin platforma Patreon, care este foarte folosită în această perioadă de multe site-uri și care funcționează pe același sistem. Donațiile pot fi singulare (prin PayPal) sau recurente (prin Patreon), adică se repetă în fiecare lună, putând fi oprite oricând doriți, desigur. Vă mulțumesc.

Donație prin PayPal


Donație prin Patreon

Become a Patron!Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati acest site. Cert este că e un loc dedicat exclusiv voleiului, voleibalistilor si iubitorilor acestui frumos sport, cazut pe nedrept parcă in dizgratie. În perioada noiembrie 2020 - martie 2023 am fost ofițerul de presă al FRV. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail contact@doarvolei.ro, pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei sau pe cea de Instagram: https://www.instagram.com/doarvolei/ .
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns