Supercupa României la volei se va juca după un nou format, adoptat de multe țări și în multe sporturi

Arcada Galați a câștigat Cupa României la volei masculin, ediția 2021/ 2022

Una dintre cele mai importante decizii adoptate în cadrul Ședinței Consiliului Director al Federației Române de Volei din 28 iulie 2022 a fost schimbarea formatului Supercupei României începând chiar din acest an. 
Astfel, la fiecare început de sezon va fi organizat un turneu Final Four al Supercupei României, la care vor participa câștigătoarea și finalista Cupei României, precum și campioana și vicecampioana României din sezonul precedent. Dacă finalistele Cupei României se regăsesc între ocupantele primelor două poziții din campionat, atunci tabloul Final Four va fi completat de ocupantele locurilor 3, respectiv 4 din precedentul sezon. Până acum, Supercupa se disputa între campioană și câștigătoarea Cupei României. Anul acesta, respectându-se acest principiu, Supercupa nu s-ar fi disputat, pentru că atât la masculin, cât și la feminin s-a reușit eventul de către Arcada Galați, respectiv Volei Alba Blaj.

După părerea mea este o modificare a extraordinar de bine venită și nu pentru că așa se practică de câțiva ani în străinătate sau în alte sporturi. Dar, prin acest format, toată lumea are de câștigat. Pe de o parte li se oferă fanilor voleiului un regal voleibalistic – realitatea voleiului românesc și diferențele de valoare dintre echipele de top și celelalte face aproape imposibilă apariția unei surprize, astfel încât trofeul să fie obținut de un outsider – la care vor participa, de regulă, primele patru clasate ale sezonului precedent. Apoi, este un turneu foarte bun pentru echipele participante, căci își pot măsura forțele în meciuri oficiale contra celorlalte contracandidate din campionat. Și pot cuceri și un trofeu, dacă reglajele lor sunt cele mai bune.Cine va juca la Supercupa României la volei masculin

Concret, la Supercupa din acest an la masculin vor participa Arcada Galați și Steaua, finalistele Cupei, Dinamo, ocupanta locului secund din campionat, și SCMU Craiova, echipa de pe locul al treilea. Practic, cele mai bune patru echipe ale sezonului trecut, pentru că gălățenii au fost campioni, iar steliștii au terminat pe poziția a patra.

Conform anunțului, lupta pentru trofeu va avea loc în perioada 26-28 septembrie, într-o locație care urmează să fie stabilită.

Blocajul gălățenilor a fost de netrecut în semifinala Cupei României
Blocajul gălățenilor a fost de netrecut în semifinala Cupei României

Cine va juca la Supercupa României la volei feminin

La feminin vor participa Volei Alba Blaj și CSM Târgoviște, finalistele ediției precedente. Cum ele au fost și ocupantele primelor două locuri, tabloul se va completa cu echipa de pe locul al treilea, CSO Voluntari. Cum ocupanta poziției a patra din trecutul sezon, CS Medgidia, s-a retras din competiție, după cum ați putut afla AICI, locul ei va fi luat de formația de pe locul 5, CSM Lugoj. Deocamdată nu se știe exact perioada de disputare a competiției și nici locația, în mod evident.

Volei Alba Blaj a cucerit a patra oară Cupa României
Volei Alba Blaj a cucerit a patra oară Cupa României

Motivul pentru care competițiile feminine de volei vor începe mai târziu cu 3-4 săptămâni decât cele masculine

Anul acesta competiția feminină va începe mai târziu cu câteva săptămâni față de ce masculină deoarece Campionatul Mondial de volei feminin este programat mai târziu, în perioada 23 septembrie – 15 octombrie. Și, după cum veți vedea, echipele de top au legitimate destul de multe jucătoare participante la această competiție. Și la masculin vor evolua în România jucători pe care îi veți putea vedea la Campionatul Mondial, dar în număr mai mic decât la fete. Numai că Mondialul masculin e programat în perioada 26 august – 11 septembrie. Acesta e motivul pentru care fetele vor începe competiția internă spre finalul lunii octombrie, iar băieții la începutul acesteia.
Cadoul ideal pentru practicanții voleiului de toate vârstele este la un click distanță. Îl găsiți pe site-ul Doavolei Shop, de unde puteți comanda fel de fel de produse personalizate pasiunii voastre. Mai jos vedeți Brățara Charm ”Love Volleyball”, care este disponibilă în mai multe culori. La comenzi de minimum 100 de lei, transportul este gratuit pretutindeni în țară.

Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Cum puteți susține Doarvolei.ro prin donații

Există și posibilitatea de a ajuta la dezvoltarea acestui site prin donații, dacă doriți acest lucru. Vedeți mai jos câteva posibilități. Prima este o donație prin PayPal – este de ajuns să apăsați pe butonul ”Donate” și sunteți redirecționați la pagina respectivă, unde puteți dona 1, 3 sau 5 euro, ori o altă sumă aleasă de voi – iar cea de-a doua este prin platforma Patreon, care este foarte folosită în această perioadă de multe site-uri și care funcționează pe același sistem. Donațiile pot fi singulare (prin PayPal) sau recurente (prin Patreon), adică se repetă în fiecare lună, putând fi oprite oricând doriți, desigur. Vă mulțumesc.

Donație prin PayPal


Donație prin Patreon

Become a Patron!Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns