Laurent Tillie nu va antrena Franța la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Iată de ce și cine e favorit să-l înlocuiască

Antrenorul Laurent Tillie, în mijlocul jucătorilor echipei Franței, pe care i-a antrenat 8 ani

Amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo cu un an, până în 2021, a căzut cum nu se poate mai rău pentru selecționerul naționalei masculine de volei a Franței, Laurent Tillie. Acestuia îi expiră contractul la 31 august 2020, astfel că la JO echipa va fi condusă de un alt selecționer.
În funcție de la 1 iulie 2012, Laurent Tillie ar fi bifat a doua participare consecutivă la Jocurile Olimpice ca antrenor, după cea de la Rio de Janeiro, din 2016, când Franța a ocupat locul 9. Tehnicianul în vârstă de 56 de ani a afirmat că nu își va prelungi contractul, pentru că deja a semnat un nou angajament pe patru ani cu formația japoneză de Panasonic Panthers Osaka. În plus, consideră că opt ani ca selecționer sunt de ajuns.

Suntem și pe Instagram, acolo unde puteți vedea multe faze sau fotografii inedite din volei. AICI puteți vedea pagina de Instagram Doarvolei.
Laurent Tillie a cucerit titlul european cu Franța în 2015

Cel mai important succes în această perioadă a fost, desigur, titlul european cucerit în 2015, dar cel mai important este ce lasă moștenire: o națională a Franței care în 2012 nu se mai califica la turneele finale ale marilor competiții, și care acum este o prezență constantă la toate fie că e vorba de Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale sau Europene. De altfel, el lasă prima reprezentativă calificată deja la toate competițiile importante care vor urma: Europenele din 2021, Mondialul din 2022 și Jocurile Olimpice din 2024, la aceasta din urmă nefiind însă meritul lui, pentru că Parisul e orașul gazdă, iar Franța e calificată din oficiu.

CITEȘTE ȘI:   Minivolei (f): Se știe și gazda turneului final, dar și componența grupelor
Antrenorul Laurent Tillie, în mijlocul jucătorilor echipei Franței, pe care i-a antrenat 8 ani
Laurent Tillie, în mijlocul jucătorilor echipei Franței, pe care i-a antrenat 8 ani

Cu Brățara Infinity Love Volleyball îți demonstrezi iubirea pentru volei chiar și atunci când nu ești în sală. O găsești acum pe Doarvolei Shop, acolo unde poți descoperi multe alte produse personalizate pasiunii tale.

Angelo Lorenzetti e principalul favorit la preluarea naționalei masculine de volei a Franței

Acum, marea întrebare care se pune este: cine va conduce naționala franceză după Tillie? Chiar dacă echipa din ”Hexagon” nu are de disputat calificări europene, ea tot va juca în VNL, dacă această competiție se va mai organiza anul acesta. Conform anunțului FIVB, competiția s-a mutat din mai spre finalul lunii august și în luna septembrie, deci noul selecționer va fi pe bancă la aceste meciuri.

Principalul favorit pentru această funcție, în opinia presei franceze, este italianul Angelo Lorenzetti, antrenorul principal al formației Trentino, pe care o pregătește din 2016. Anterior, el a fost patru ani la Modena (2012-2016). Pe lângă valoare pe care o are și care e demonstată, printre altele, de cele trei titluri de campion al Italiei (ultimul în 2015/ 2016), de cele două Cupe ale Italiei și de tot atâtea Supercupe, dar și de titlul mondial al cluburilor sau de Cupa CEV, aceasta din urmă obținută chiar în sezonul trecut.

Angelo Lorenzetti antrenează de patru ani pe Trentino
Angelo Lorenzetti antrenează de patru ani pe Trentino

Un avantaj al italianului care va împlini 56 de ani la 11 mai este și faptul că este agreat de două dintre vedetele lotului, Jenia Grebennikov și Earvin N’Gapeth. Pe primul îl antrenează la Trentino, iar pe cel de-al doilea l-a avut sub comandă la Modena.Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

CITEȘTE ȘI:   Francezii au pierdut un jucător foarte important înaintea turneului preolimpic

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICIAndrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns