Jocurile Olimpice (m): S-au stabilit semifinalele. Argentinienii continuă seria surprizelor

Argentina s-a calificat pentru prima dată în semifinalele Jocurilor Olimpice

Sferturile de finală ale turneului masculin de volei din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo au fost un adevărat festival pentru iubitorii acestui sport. Două eterne favorite la titlu au fost eliminate.
Ziua de marți a început cu rezultate normale. Rusia, care la această ediție participă sub denumirea de ROC, prescurtarea engleză a denumirii Comitetului Olimpic Rus, a învins cu 3-0 Canada, care nu s-a lăsat deloc ușor, ba chiar a fost aproape de a câștiga setul al doilea.

În cel de-al doilea meci, campioana olimpică, Brazilia, nu le-a dat nici o șansă gazdelor, care deși au luptat ca întotdeauna, au fost nevoiți să se recunoască învinși cu 3-0. Cele două învingătoare, singurele campioane olimpice rămase în cursă, vor deschide joi ziua semifinalelor. Confruntarea lor e programată de la ora 13.00, ora locală, adică 7.00 dimineața în România.

Au urmat cele două meciuri șoc ale sferturilor de finală. În primul, Italia a întâlnit Argentina, formația surpriză a acestor Jocuri Olimpice. Iar partida a început firesc, cu un set al favoriților caselor de pariuri. Numai că atunci când adversarii sunt conduși din teren de excepționalul De Cecco pot reveni oricând la cârma jocului, așa cum s-a și întâmplat. Sud-americanii au ajuns să conducă la seturi, 2-1, după care, oarecum specific meciurilor tensionate de volei – există studii care spun că după o anumită perioadă de timp concentrarea sportivilor scade pentru o perioadă și de aceea apar fluctuații în timpul unui meci – italienii au câștigat detașat setul patru: 25-14, un scor pe care nimeni nu-l anticipa. În decisiv argentinienii au fost mai siguri pe ei și s-au impus la 12, obținând o victorie istorică pentru voleiul din țara lor, care a fost mereu la nivel de națională în umbra măreței Brazilia.

Franța a eliminat campioana mondială, Polonia

În semifinale, argentinienii vor juca împotriva Franței, o formație care și-a strâns rândurile exact când o durea mai tare și care a reușit să elimine dubla campioană mondială, Polonia, revenind de la 0-1 și 1-2! Elevii lui Tillie, aflat la ultima competiție în calitate de selecționer, s-au impus oarecum împotriva tuturor pronosticurilor, scor 3-2, și vor juca pentru calificarea în prima lor finală olimpică din istorie. De altfel, nici Franța, nici Argentina, nu au mai jucat în vreo semifinală olimpică, așa că jucătorii ambelor formații vor intra în istorie indiferent de rezultatul final obținut.

Ambele semifinale vor putea fi urmărite sigur pe Eurosport Player. În ceea ce privește transmisiunile TV ale Eurosport, trebuie să verificați programele în acel moment pentru a vedea dacă se vor da sau nu în direct.

Jocurile Olimpice (m): Programul sferturilor de finală

Canada – Rusia 0-3 (21-25, 28-30, 22-25)

Japonia – Brazilia 0-3 (20-25, 22-25, 20-25)

Italia – Argentina 2-3 (25-21, 23-25, 22-25, 25-14, 12-15)

Polonia – Franța 2-3 (25-21, 22-25, 25-21, 21-25, 9-15)

Jocurile Olimpice (m): Programul semifinalelor

Joi

07.00 Brazilia – Rusia

15.00 Franța – Argentina
Cadoul ideal pentru practicanții voleiului de toate vârstele este la un click distanță. Îl găsiți pe site-ul Doavolei Shop, de unde puteți comanda fel de fel de produse personalizate pasiunii voastre. Mai jos vedeți Brățara Charm ”Love Volleyball”, care este disponibilă în mai multe culori. La comenzi de minimum 100 de lei, transportul este gratuit pretutindeni în țară.

Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Cum puteți susține Doarvolei.ro prin donații

Există și posibilitatea de a ajuta la dezvoltarea acestui site prin donații, dacă doriți acest lucru. Vedeți mai jos câteva posibilități. Prima este o donație prin PayPal – este de ajuns să apăsați pe butonul ”Donate” și sunteți redirecționați la pagina respectivă, unde puteți dona 1, 3 sau 5 euro, ori o altă sumă aleasă de voi – iar cea de-a doua este prin platforma Patreon, care este foarte folosită în această perioadă de multe site-uri și care funcționează pe același sistem. Donațiile pot fi singulare (prin PayPal) sau recurente (prin Patreon), adică se repetă în fiecare lună, putând fi oprite oricând doriți, desigur. Vă mulțumesc.

Donație prin PayPal


Donație prin Patreon

Become a Patron!Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati acest site. Cert este că e un loc dedicat exclusiv voleiului, voleibalistilor si iubitorilor acestui frumos sport, cazut pe nedrept parcă in dizgratie. În perioada noiembrie 2020 - martie 2023 am fost ofițerul de presă al FRV. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail contact@doarvolei.ro, pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei sau pe cea de Instagram: https://www.instagram.com/doarvolei/ .
http://doarvolei.ro

2 thoughts on “Jocurile Olimpice (m): S-au stabilit semifinalele. Argentinienii continuă seria surprizelor

Lasă un răspuns