Eliza Varga a reușit 56 de puncte într-un singur meci din campionatul Coreei de Sud!

Eliza Varga, bucuroasă după performanța carierei

Record incredibil stabilit de jucătoarea maghiară de origine română Eliza Varga!
Fosta internațională de junioare a României a reușit nu mai puțin de 56 de puncte pentru echipa sa, KGC Ginseng Corporation, în meciul de vineri, din campionatul sud-coreean de volei! Din cele 56 de puncte, 54 au venit din atac. Considerată principalul tunar al echipei, Eliza a primit în meciul contra celor de la Hyundai E&C Hillstate nu mai puțin de 102 pase!

În ciuda performanței de excepție a jucătoarei de 23 de ani care evoluează pe postul de fals, echipa ei a pierdut meciul cu 3-2!

Conform celor de la Worldofvolley, voleibalista crescută și formată în România a intrat direct în Top 5 al celor mai valoroase realizări individuale ale jucătoarelor de-a lungul timpului. AICI vedeți întreg topul.

Eliza Varga se află la al doilea sezon consecutiv în Coreea de Sud (FOTO: Facebook/ VolleyballKgc)
Eliza Varga se află la al doilea sezon consecutiv în Coreea de Sud (FOTO: Facebook/ VolleyballKgc)

Eliza Varga a fost jucătoare de bază la echipa națională de junioare a României

Născută la 21 martie 1999, Eliza s-a născut la Budapesta, iar când avea doar câteva luni s-a mutat cu mama ei la Oradea. A început voleiul la 11 ani, la Viitorul Borș, apoi a jucat în liga secundă, cu CSU Oradea, după care, la 15 ani, a trecut la Medicina Târgu Mureș. Acolo a explodat și a ajuns liderul naționalei de junioare din care mai făceau parte Adelina Ungureanu, Andra Artin sau Diana Ariton. AICI vedeți cine mai făcea parte din naționala de junioare din 2017.

Eliza Varga in actiune în 2017, când juca pentru naționala de junioare a României
Eliza Varga in actiune în 2017, când juca pentru naționala de junioare a României

A câștigat cupa și campionatul în Ungaria

În ultimii patru ani, Eliza a jucat la formația maghiară de prima ligă Fatum Nyiregyhaza, una dintre forțele campionatului feminin din Ungaria. În sezonul 2020/ 2021 ea a cucerit atât titlul național, cât și cupa cu formația sa.
Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati acest site. Cert este că e un loc dedicat exclusiv voleiului, voleibalistilor si iubitorilor acestui frumos sport, cazut pe nedrept parcă in dizgratie. În perioada noiembrie 2020 - martie 2023 am fost ofițerul de presă al FRV. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail contact@doarvolei.ro, pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei sau pe cea de Instagram: https://www.instagram.com/doarvolei/ .
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns