Se știu cele 8 echipe naționale masculine din Europa care vor lupta pentru un bilet olimpic

volei calificari olimpice masculine berlin
volei calificari olimpice masculine berlin
La Berlin va avea loc un turneu de calificare pe viață și pe moarte, cum se spune

Începutul anului 2016 va fi un unul plin de emoții pentru 8 dintre cele mai bune 9 formații europene ale momentului. Ele vor lupta pentru un loc la Jocurile Olimpice de anul viitor, de la Rio de Janeiro.

Ca și în cazul fetelor, clasamentul continental publicat după încheierea Campionatului European de volei masculin a dat numele celor 8 echipe care vor participa, în perioada 5-10 ianuarie, la Berlin, la turneul olimpic european de calificare la Rio. Criteriul de participare e clar, primele 8 formații au obținut dreptul de a juca în Germania la începutul anului. Cum Italia – deja calificată după Cupa Mondială – se regăsea în Top 8 (chiar pe 2), tabloul a fost completat cu ocupanta poziției a noua, adică Belgia.

Iată numele celor 8 formații care vor juca la Berlin, în ianuarie, pentru un bilet la Jocurile Olimpice: Rusia, Bulgaria, Polonia, Germania, Serbia, Franța, Finlanda și Belgia. După cum se vede, vicecampioana europeană, Slovenia, nu s-a calificat la turneul preliminar, ea fiind prima sub linie!Câștigătoarea grupei de calificare se va duce direct la Jocurile Olimpice. Ocupantele locurilor 2 și 3 vor juca într-un turneu internațional de calificare, alături de echipe de pe alte continente, acest turneu urmând să aibă loc în luna mai.

Celelalte echipe vor pregăti cu atenție calificările pentru Jocurile Olimpice 2020.
[wpdevart_like_box profile_id=”doarvolei” connections=”show” width=”300″ height=”550″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”en_US”]

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns