Golden League 2022: România a pierdut la limită în semifinale, dar fetele au motive de mândrie pentru cum au jucat

Jucătoarele naționalei României au de ce să fie bucuroase după campania din Golden League

În sport, marea satisfacție a antrenorilor este să vadă că sportivele lor dau 100% pe teren în timpul meciurilor și că le respectă indicațiile tactice. Rezultatul e mai puțin important atunci când totul merge așa cum este prevăzut. Ei bine, după semifinala cu Cehia, chiar dacă pierdută, cred că selecționerul spaniol Guillermo Naranjo este un tehnician mulțumit de cum s-au comportat fetele sale.
Pentru că deși învinse cu scorul de 3-2 (25-22, 23-25, 25-22, 21-25, 15-11) de Cehia, formație care va juca la toamnă la Campionatul Mondial, tricolorele nu au fost cu nimic mai prejos decât adversarele lor. Cu surpriza revenirii în ultimul moment la lot a ”americancei” Francesca Alupei, care s-a dezvoltat foarte frumos în SUA, la UCLA, și care și-a trecut în cont patru blocaje și trei puncte din atac, România a luptat de la egal la egal, ba uneori a și condus ostilitățile pe terenul cehoaicelor.

Gazdele au condus cu 1-0 și 2-1, româncele au revenit și au egalat de fiecare dată, pentru ca în setul decisiv câteva mici ”ciupituri” ale arbitrilor să fie de ajuns pentru a le destabiliza pe fete exact atât cât era nevoie pentru a pierde 2-3 puncte care, în condiții de egalitate, înseamnă diferența dintre învingătoare și învinsă.

Naționala României înaintea semifinalei din Golden League
Naționala României înaintea semifinalei din Golden League (FOTO: CEV)

Cu 19 puncte, Iuna Zadorojnai a fost cea mai bună marcatoare a echipei noastre. Ea a fost urmată de Rodica Buterez (18 puncte) și de Adelina Budăi-Ungureanu (14 puncte), însă ar fi incorect să nu felicit toată echipa pentru felul în care a jucat în Cehia și în general în actuala ediție a Golden League.

Iuna Zadorojnai a reușit 19 puncte contra Cehiei
Iuna Zadorojnai a reușit 19 puncte contra Cehiei (FOTO: CEV)
Pentru că și liberoul Alexandra Ciucu a făcut un meci fantastic, cu intervenții incredibile, și centrii Diana Ariton și Francesca Alupei au avut o prestație foarte bună, agățând multe mingi la blocaj și dând astfel șansa coechipierelor de a construi atacul, sau participând eficient la faza de atac prin „fixarea” centrului opus.

Francesca Alupei a revenit la lot cu 4 blocaje reușite
Francesca Alupei a revenit la lot cu 4 blocaje reușite (FOTO: CEV)

De asemenea, nu trebuie uitată nici ridicătoarea Marisa Radu, care a demonstrat în ultimele două meciuri că își merită locul la națională. Devenită titulară după accidentarea la umăr a Alexandrei Spînoche (Multă Sănătate, Alexandra!), Marisa a purtat pe umeri o răspundere uriașă, în două meciuri decisive, pe care le-a dus la capăt cu brio. Pentru că și partida cu Ungaria, câștigată cu 3-0, a fost una de ”a fi sau a nu fi”, doar o victorie ducându-ne în semifinale. Chiar cred că vom avea o rivalitate interesantă pentru postul de titular al naționalei feminine pentru preliminariile Campionatului European, o rivalitate din care nu va avea de câștigat decât voleiul, pentru că ambele jucătoare, și Marisa și Alexandra, sunt foarte tinere.

Marisa Radu, ridicătoarea formației României, în acțiune (FOTO: CEV)

De asemenea, nu trebuie uitat aportul celorlalte jucătoare din lot care, chiar dacă au jucat mai mult sau mai puțin au contribuit la succesul acestei campanii. Pentru că pentru mine este un succes. Să ai o echipă atât de tânără, un nou antrenor (deci o altă filozofie de antrenament și de joc) și să ajungi în semifinalele Golden League nu oricum, ci crescând vizibil de la meci la meci, asta înseamnă un succes și toți cei din lot merită felicitați.

Selecționerul spaniol Guillermo Naranjo a impresionat pe toată lumea la lot
Selecționerul spaniol Guillermo Naranjo a impresionat pe toată lumea la lot (FOTO: CEV)

Au jucat pentru România: Zadorojnai (19), Buterez (18), Budăi-Ungureanu (14), Ariton (9), Alupei (7), Ad. Matei (6), M. Radu (3), D. Ionescu (-), G. Popa (-), Ciucu (libero). Nu au jucat: Orlandea, Roman, Babaș, Vereș (libero). Antrenor: Guillermo Naranjo.

În finala de duminică, Cehia va întâlni Franța în deplasare. Franțuzoaicele au învins în semifinale cu scorul de 3-0 (25-16, 25-17, 25-13) Croația.
Cadoul ideal pentru practicanții voleiului de toate vârstele este la un click distanță. Îl găsiți pe site-ul Doavolei Shop, de unde puteți comanda fel de fel de produse personalizate pasiunii voastre. Mai jos vedeți Brățara Charm ”Love Volleyball”, care este disponibilă în mai multe culori. La comenzi de minimum 100 de lei, transportul este gratuit pretutindeni în țară.

Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Cum puteți susține Doarvolei.ro prin donații

Există și posibilitatea de a ajuta la dezvoltarea acestui site prin donații, dacă doriți acest lucru. Vedeți mai jos câteva posibilități. Prima este o donație prin PayPal – este de ajuns să apăsați pe butonul ”Donate” și sunteți redirecționați la pagina respectivă, unde puteți dona 1, 3 sau 5 euro, ori o altă sumă aleasă de voi – iar cea de-a doua este prin platforma Patreon, care este foarte folosită în această perioadă de multe site-uri și care funcționează pe același sistem. Donațiile pot fi singulare (prin PayPal) sau recurente (prin Patreon), adică se repetă în fiecare lună, putând fi oprite oricând doriți, desigur. Vă mulțumesc.

Donație prin PayPal


Donație prin Patreon

Become a Patron!Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

One thought on “Golden League 2022: România a pierdut la limită în semifinale, dar fetele au motive de mândrie pentru cum au jucat

  1. D-le, eşti de lăudat dacă faci lucrul ăsta. Mă uit pe site-urile de volei italiene şi ruseşti şi simţi că nimic nu este la voia întâmplării referitor la evenimente,transferuri şi stiri de peste tot .

Lasă un răspuns