VIDEO: Polonia a câștigat derby-ul cu SUA și a rămas singura echipă neînvinsă de la Cupa Mondială de volei masculin

cupa mondiala polonia sua volei
cupa mondiala polonia sua volei
Bucuria polonezilor dupa un punct ce se va dovedi decisiv in victoria cu SUA de la Cupa Mondiala

Cel mai așteptat meci de la această ediție a Cupei Mondiale la volei masculin, cel dintre Polonia și SUA, singurele echipe neînvinse după 8 etape, s-a încheiat cu victoria europenilor, care mai au nevoie de o victorie pentru a-și asigura calificarea la Jocurile Olimpice.

Polonia, campioana mondială, a învins cu scorul de 3-1 (17-25, 25-19, 25-23, 25-15) formația SUA, în meciul singurelor echipe neînvinse de la actuala Cupă Mondială, competiție care pune la bătaie două locuri la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, de anul viitor.

Aceasta a fost prima victorie obținută de polonezi în fața americanilor în această vară, un succes venit exact chiar la momentul potrivit, la capătul a două ore și 4 minute. Căci acum, jucătorii lui Stefan Antiga se află în fruntea clasamentului, cu 9 victorii din tot atâtea partide disputate și sunt foarte aproape de calificarea la Jocurile Olimpice, adică de a termina pe unul din primele locuri în clasamentul final. Cel mai bun jucător de pe teren a fost polonezul Michael Kubiak, care a reușit 17 puncte.

AICI citiți totul despre o altă adevărată finală a zilei de azi, Italia – Rusia, scor 3-0.

În acest moment, în clasament, în spatele Poloniei se află SUA și Italia, ambele cu câte 8 victorii, ele fiind urmate de Argentina și Rusia, ambele cu câte 7 succese. Lupta pentru ocuparea primelor două poziții este extrem de strânsă, căci urmează meciuri directe între formațiile cu șanse la ocuparea primelor două locuri.

Astfel, marți vom avea Italia – Argentina și SUA – Rusia, o victorie a primelor echipe scoțându-le pe învinse din lupta pentru calificare. De asemenea, vom avea și Polonia – Japonia, un meci care are o favorită certă, dar care poate da și biletele de calificare polonezilor în cazul în care ei înving, iar Argentina sau Rusia vor învinge. Așadar, o etapă extrem de interesantă, despre care voi mai vorbi mai pe seară.

Până atunci, vă invit să vedeți câteva imagini din partida Polonia – SUA, precum și înregistrarea partidei.

cupa mondiala polonia sua volei kubiak
Michal Kubiak, capitanul Poloniei, a fost cel mai bun jucator de pe teren in meciul cu SUA
cupa mondiala polonia sua volei kurek
Polonezul Kurek la serviciu
Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

One thought on “VIDEO: Polonia a câștigat derby-ul cu SUA și a rămas singura echipă neînvinsă de la Cupa Mondială de volei masculin

Lasă un răspuns